• ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

  • Πίσω
28 Οκτωβρίου 2023 από 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η υπέροχη και συγκινητική εκδήλωση των μαθητών και των μαθητριών της Ε τάξης για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Αγγελικής Σαλάππα και κ. Αναστασίας Μαστρογιάννη, μας μετέφεραν στα χρόνια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, κατακλύζοντας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με έντονα συναισθήματα, εικόνες και αναμνήσεις. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία της χορωδίας με τα υπέροχα τραγούδια της, αποτέλεσμα του έργου της μουσικού μας κ. Άννας Βολπάνου. Πανέμορφη η συμβολή των μικρών μουσικών της ΣΤ τάξης Αλίκης, Μελίνας και Παύλου, που με τα μουσικά τους όργανα πλαισίωσαν τη γιορτή.

Αρωγοί στην πραγματοποίηση της γιορτής η θεατρολόγος μας κ. Μαρία Μουχασίρη,  με τις πολύτιμες συμβουλές της, ο κ. Κώστας Φινέσκος στην εγκατάσταση των ηχητικών, ο κ. Κώστας Χατζής στη ρύθμιση των φώτων, ο κ. Μάκης Κωστός, η κ. Σύρου Σωτηρία και κ. Βασιλική  Σιδηροπούλου στον στολισμό της αίθουσας, καθώς και τα παιδιά που συνέβαλαν με τα δημιουργίες τους σε αυτόν τον στολισμό.

γιορτή 1
γιορτή 2
γιορτή 3

Την ίδια μέρα έγινε και η παράδοση της σημαίας, στους σημαιοφόρους και παραστάτες του σχολείου μας, από τη διευθύντρια κ. Στέλλα Προμπονά. Βάσει της νομοθεσίας, σημαιοφόροι ορίστηκαν δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση λόγω ισοβαθμίας  αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν  συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζόμενου και του κλασματικού του μέρους. Συγκεκριμένα: 

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από το ΣΤ2 σημαιοφόρος κληρώθηκε η Μπράμου Αικατερίνη, που θα φέρει τον τίτλο έως 31-1-2023. Αναπληρωματική σημαιοφόρος και παραστάτης κληρώθηκε η Δεληγιάννη Μελίνα. Παραστάτες οι:  Μακράκη Παναγιώτα, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Κρυσταλλίδης Χαράλαμπος, Ρίζου Αναστασία. Για την  κατάθεση στεφάνου κληρώθηκε ο  Δέρβας Παύλος.

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από το ΣΤ1 σημαιοφόρος κληρώθηκε η Τσιοδούλου Σταυρούλα, που θα φέρει τον τίτλο από 01-02-2024 έως 15-06-2024. Αναπληρωματικός σημαιοφόρος και παραστάτης κληρώθηκε ο Λελούδης Σπύρος. Παραστάτες οι: Ζουνή Αδαμαντία,  Μήττικας Άγγελος,  Σφαέλος Διονύσιος, Σταφυλά Ισιδώρα, ενώ η  κατάθεση στεφάνου ανατέθηκε στη  Λιβέρη Λυδία.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου το σχολείο μας  συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Δάφνης Υμηττού, ενώ εκπροσώπησε και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου με κατάθεση στεφάνου. Καμαρώσαμε με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Ε και Στ τάξης, που παρέλασαν με περηφάνεια τιμώντας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Τη  σημαιοφόρο και τους παραστάτες συνόδευσε στην Δοξολογία η κα Θάλεια Σωτηροπούλου, ενώ  το άγημα η κα Άννα Φύτρου  και ο κ. Μάκης Κωστός.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την παροχή των αξεσουάρ της παρέλασης, για την καινούργια ταμπέλα του σχολείου και τις αφίσες στολισμού της γιορτής.

παρέλαση
received 1266458250705074

Οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα πάψουν να μας θυμίζουν το πάντα επίκαιρο σύνθημα:

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!